We hebben een duidelijke

Ontwikkelvisie


pijl schuin blauw naar transparant
Onze stip op de horizon voor wat betreft innovatie: software die je kan modelleren in plaats van programmeren. We herkennen generieke patronen uit de echte wereld en vatten die in bouwstenen. Met die bouwstenen maken we onze hele ERP-applicatie opnieuw. Maar dan beter en sneller.
De weg naar Focus

Dit nieuwe ERP-systeem komt voort uit de visie dat er niet meer geprogrammeerd hoeft te worden, maar dat definiëren volstaat als van tevoren al goed over de bouwstenen nagedacht is. Omdat deze bouwstenen al bepaalde eigenschappen in zich hebben, is de software ook 'self-explanatory'. De applicatie kan zo zelf ook uitleggen hoe bepaalde berekeningen, bijvoorbeeld de BTW op een factuur, tot stand zijn gekomen. Het denkwerk is al gedaan, dat zorgt voor eenvoud voor de gebruiker. 

Het resultaat is uitstekende functionaliteit voor onze klanten met een perfecte gebruikerservaring (en toegankelijk van alle devices, browsers en besturingssystemen). Aan de back-end-kant betekent het dat we vrijwel technologie-onafhankelijk (native web & native cloud) zijn en volledig schaalbaar. 

Dit is de visie achter het compleet nieuw te bouwen ERP-systeem: AFAS Focus. Dit is gebaseerd op een geheel nieuwe architectuur.Waarom een nieuw ERP systeem en een nieuwe architectuur?


Hier zijn meerdere redenen voor.

 • Web- en Cloud-gebaseerde applicaties zijn de toekomst. Onze huidige applicatie voldoet nu nog, maar over enkele jaren is deze niet meer breed ondersteund door het hardwarelandschap.
 • De keuze om alle functionaliteit te definiëren i.p.v. te programmeren. Op basis van deze definitie wordt de Focus-applicatie geheel geautomatiseerd aangemaakt. De voordelen hiervan liggen op het gebied van:
  • levenscyclus en veroudering;
  • flexibiliteit;
  • kostenreductie;
  • time-to-market;
  • betrouwbaarheid;
  • veranderende werkwijze en techniek, technologie-onafhankelijk.

AFAS heeft een duidelijke focus op dit ERP-systeem van de toekomst. De afdeling mag zeker groeien, werk jij hier aan mee?

Tot het moment dat AFAS Focus gereed is, geldt het credo: 

Every Day is a Day of Focus