Reisgids Digitaal leermateriaal

 

pijl schuin blauw naar transparant
AFAS maakt zich sterk voor opleiden van kinderen en jongeren zodat zij klaar zijn voor de veranderende wereld en de wijze waarop computers en automatisering hier een rol in spelen. Daarom is AFAS reigenoot voor de Reisgids Digitaal Leermateriaal


Wat is de Reisgids?

De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in de dagelijkse onderwijspraktijk. AFAS ondersteunde de Reisgids Digitaal Leermateriaal als 'Reisgenoot'. 

 Ton van der Veldt, oprichter van AFAS vertelt:

De kracht van digitaal leermateriaal is niet te evenaren

We leven in een spannende tijd; onze vastomlijnde levenspatronen verdwijnen. Net als onze economie staat ook het onderwijs op de drempel van drastische en dramatische veranderingen. De impact die de echte doorbraak van het gebruik van ict en internet zal hebben, begint bij eenieder door te dringen. Bestaande werkzaamheden en banen verdwijnen nu al en worden vervangen door digitale  processen. Muziek, video’s, foto’s en al het geschrevene is altijd en overal voor iedereen digitaal beschikbaar in de cloud. De tijd van fysieke boeken is voorbij. De kracht van digitale boeken als leermateriaal is niet te evenaren; alle media zijn geïntegreerd beschikbaar.

Als softwarebedrijf dat organisaties en bedrijven ondersteunt bij hun automatisering, zijn wij er trots op om mee te kunnen helpen met de totstandkoming van het project Reisgids Digitaal Leermateriaal. Het cliché is waar: kinderen hebben de toekomst! De kinderen van nu zullen later werken in volledig digitale omgevingen. Hier moeten ze zo goed mogelijk op worden voorbereid.