Informatie 

Voor scholen

AFAS maakt zich sterk voor opleiden van kinderen en jongeren zodat zij klaar zijn voor de veranderende wereld en de wijze waarop computers en automatisering hier een rol in spelen.

Leen gratis een Lego Mindstorms-set

AFAS heeft een LEGO Mindstorms-set aangeschaft om haar onderwijsklanten te ondersteunen. Ben je een docent die leerlingen op een speelse en praktische wijze wil leren programmeren? Leen dan gratis de AFAS Mindstorms-set. Bovendien komt een AFAS developer een gastles geven.

Meer informatie? Neem contact op de marketingafdeling van AFAS

Lees ook de blogs van Michiel Overeem over de Lego Mindstorms competitie.Codeklas 

Waarom zouden we kinderen al leren programmeren? Door de digitalisering van de samenleving komen onze kinderen al vaak tijdens hun schooljaren in aanraking met nieuwe mogelijkheden. Je kunt eenvoudig contact leggen met anderen, je kunt al op jonge leeftijd je eigen onderneming starten en jezelf profileren. Er worden vaardigheden van je verwacht als probleemoplossend handelen en kritisch denken. 

Het boek CodeKlas is een inspiratieboek voor het basis- en het voortgezet onderwijs. In tien interviews vertellen mensen uit het bedrijfsleven en het onderwijs waarom zij het belangrijk vinden dat kinderen al in aanraking komen met programmeren. Inspiratie krijg je door de verhalen van 40 onderwijsmensen die ieder een tool beschrijven waarmee je aan de slag zou kunnen gaan. Vanzelfsprekend lees je meer over de achtergronden en besteden we aandacht aan de mogelijkheden om het leren programmeren in het onderwijsprogramma in te bedden.

AFAS Software ondersteunt de visie om kinderen al vroeg met programmeren in aanraking te laten komen en is daarom sponsor van het boek CodeKlas. Het boek bestellen? Ga naar codeklas.nl 

Reisgids Digitaal Leermateriaal 

De Reisgids Digitaal Leermateriaal is een praktische wegwijzer met bronnen, werkvormen, tools en rolmodellen voor digitaal leermateriaal in de dagelijkse onderwijspraktijk. AFAS is reisgenoot voor de Reisgids Digitaal Leermateriaal

meer informatie >