Terugblik Microservices with Microsoft


AFAS & Xpirit organiseerden op 26 november een gratis event voor developers over Microservices

Microservices with Microsoft

Verbeter je kennis en prestaties op het gebied van microservices

Microservices! Iedereen heeft het er over, maar wat zijn het nou eigenlijk? Zijn ze alleen voor in Ruby, Java of Go? Nee! Tijdens de sessies namen we je mee in de wereld van de microservices. Wat zijn ze, wat kunnen ze en waarom moet je ze gebruiken. Maar misschien nog wel belangrijker: hoe bouw je ze met de Microsoft stack. Wil je een kick-start microservices met Microsoft? Kijk dan de presentaties hieronder terug. 


Verslag van dit event:

Microservices: klein maar fijn

Sinds een jaar of twee is ‘microservices’ een belangrijk concept in IT-land. Kleine services die worden ontwikkeld door kleine teams – teams met direct zicht op en directe verantwoordelijkheid voor het eigen eindresultaat. Teams met focus op hun product in plaats van een project dat zijn individualiteit verliest in bureaucratie van een groot geheel. Dat maakt microservices enorm interessant voor ontwikkelaars.

Lees het verslag >


Lees ook het verslag van bezoeker Dirk Hornstra > 

Ruud de Jonge (Microsoft)

Opening

Ruud de Jonge - Director Evangelism & ISV Business Development Microsoft Developer Experience (DX)

Ruud kwam bij Microsoft in 1992 als IT Directeur en heeft sindsdien verschillende rollen gehad in de Microsoft organisatie die bijdragen aan techniek, sales en marketing. Sinds 2005 is Ruud betrokken bij evangelisme voor de technische doelgroep en vanaf 2010 is Ruud verantwoordelijk voor evangelisme in West Europa. Zijn huidige rol is Director ISV Business Development & Evangelism.

Alex Thissen (Xpirit)

Een verschuiving in architectuur: op weg naar microservices

Veel applicaties werden traditioneel gebouwd als grote monolieten of als SOA web services met complexe enterprise service bussen. Er is echter een moderne architectuurstijl ontstaan die er naar streeft om autonome gedistribueerde systemen te ontwerpen waarbij er gebruik gemaakt wordt van kleine onafhankelijke services: microservices. In deze sessie worden deze op microservices gebaseerde architecturen uitgelegd en worden de fundamentele verschillen met traditionele applicaties samen met de voordelen en de problemen die geprobeerd worden op te lossen uitgelegd. In een mum van tijd ben je volledig op de hoogte van microservices.

Alex Thissen - Lead Consultant bij Xpirit

Alex is betrokken geweest bij applicatiedevelopment sinds de jaren negentig en heeft als lead developer en architect bij zowel kleine bedrijven als grote enterprises gewerkt. Nu hij bij Xpirit werkt helpt hij bedrijven hun architectuur en applicatie landschappen te moderniseren en hun software kwaliteit en beveiliging te verbeteren.

Pieter de Bruin (Microsoft)

Welke technologie gebruiken bij implementatie Microservices?

Het Microsoft platform biedt uitkomst bij de implementatie van Microservices. In deze presentatie zie je welke Microsoft technologie, frameworks en Azure diensten helpen bij het bouwen en hosten van Microservices en applicaties die daar gebruik van maken. Zo zie je onder andere ASP.NET 5, Azure Service Bus, Docker containers en Service Fabric en hoe deze het mogelijk maken om gedistribueerde, autonome systemen op basis van Microservices te realiseren.

Pieter de Bruin - cloud solution architect bij Microsoft

In zijn rol helpt Pieter klanten bij het gebruiken van Azure via o.a. whiteboard en keyboard. Eerder was hij ALM MVP. Hij werkt sinds 2000 met Microsoft technologie en is IASA CITA-P gecertificeerd.

Michiel Overeem (AFAS)

Enterprise software schaalbaar maken met Service Fabric

CQRS, een patroon voor schaalbare software. Service Fabric en zijn actors, een framework voor schaalbare software. Een hemelse combinatie? In deze sessie leggen we uit hoe wij CQRS en Service Fabric combineren voor een zeer schaalbare, multi-tenant oplossing. En natuurlijk kijken we ook naar wat wij prachtige code vinden!

Michiel Overeem - Lead Software Architect bij AFAS

Michiel is weg van het web en software development in het algemeen (van Lego Mindstorms tot C#). Als Lead Software Architect/Developer bij AFAS Software is de backend architectuur van de nieuwe cloud-gebaseerde ERP-oplossing zijn belangrijkste verantwoordelijkheid. Hij heeft veel ervaring met een heel spectrum van technologieën, van client side MVC, SPA en JavaScript tot Event Sourcing, code generatie, CQRS en .NET.

Over AFAS Software

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. Met onze producten automatiseren we bedrijven en organisaties uit alle branches met complete en moderne (online) bedrijfssoftware. 

AFAS heeft een duidelijke visie op software ontwikkeling: software kun je definiëren in plaats van programmeren. Daarom investeert AFAS 250 manjaren in een hele afdeling die zich alleen maar bezighoudt met de architectuur van het ERP systeem van de toekomst: Profit Next.

Over Xpirit

Xpirit is opgericht in 2014 en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot dé specialist in Microsoft IT. Xpirit is met name werkzaam op het gebied van Microsoft Application Lifecycle Management, Azure Cloud, en Enterprise Mobility.

Binnen de Xebia-groep is Xpirit is gespecialiseerd in toepassing van Microsoft IT oplossingen.